Työni on salaista – tuskin itsekään tiedän siitä mitään

Aikaisempi blogini hävisi verkosta, kun ilmaisen palvelun ylläpito lopetettiin. Ilmaisen palvelun kyseessä ollen sama uhka vaanii tähänkin sivustoon kirjoittamiani tekstejä, mutta eipä minulla ole tarkoituskaan mitään kuolemattomia arkistojen aarteita kirjoitella. Tämän blogin tarkoitus on dokumentoida omaa työtäni, työssäni kohtaamiani tilanteita, asioita ja asenteita. Kirjoittamalla reflektoin asioita itselleni, mutta jos hajatelmista joku muukin hyötyy, niin se on mukava lisäarvo – ja palautteet vahvistavat tai tuovat uusia näkökulmia. Yksi kipinä tähän blogiin ovat utelut, mitä oikein teen työkseni ja mitä työ on ihan konkreettisesti. Ehkä kirjoitusteni kautta työn arki avautuu ja dokumentoinnin kautta tarkentuu itsellekin 😉

Työni keskeisenä tavoitteena on hyvinvoivan oppimisympäristön mallin ja siihen kuuluvan Ammattiosaajan työkykypassin kehittäminen ja levittäminen ammatillisiin oppilaitoksiin. Minulle kokonaisuudet ovat tärkeitä. Isot kokonaisuudet rakentuvat kuitenkin pienistä palasista ja siksi on tärkeä tunnistaa miten erilaiset palaset liittyvät toisiinsa ja mikä merkitys niillä on kokonaisuudessa. Tämä blogi on yksi pieni palanen, yksi sosiaalisen median viestintäväline,  monen erilaisen median joukossa, jota tavoitteen saavuttamiseksi käytän.

Työni perustuu aktiiviseen verkostotoimintaan, jossa jokainen toimija toteuttaa omaan vahvuuteensa kuuluvan osuuden arvostaen muita verkostossa olevia toimijoita. Minusta oleellista ei ole vertailla ja arvottaa eri toimijoiden välisiä osuuksia, vaan tunnistaa ja tunnustaa kaikkien mukana olevien toimijoiden merkitys kokonaisuuteen. Toivon omalla toiminnallani voivani vaikuttaa siihen, että uskalletaan tehdä rohkeammin työtä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi ilman oman kilven kirkastamisen takaa-ajatusta. Arvostus ja asema tulevat ihan itsestään hyvin tehdyn työn tuloksena.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.