Ympyrä sulkeutuu, hyvinvointihäärääjän hajatelmat siirtyvät bloggeriin

Joulukuun lopussa 2014 avasin tämän hyvinvointihäärääjän hajatelmia -blogin. Olin joitakin blogitekstekstejä kirjoittanut jo ennenkin, mutta tuolloin ryhdyin dokumentoimaan työtäni ja työssäni tekemiä havaintoja ammatillisen koulutuksen kentällä suht säännöllisesti. Näkökulmani on luonnollisesti ollut hyvinvoinnin näkökulma.  Blogin tarkoitus oli dokumentoida työtäni ja havaintojani itselleni ja testata omia ajatuksiani suhteessa  valtavirtaiseen ajatteluun.

Työni oli ja on sikäli salaista, että teen hanketyötä, joten työ on määräaikaista pätkätyötä, jota ohjaavat hankesuunnitelmat. Tulokset ovat usein aineettomia työtapojen kehittymistä, toimintamalleja, organisoitumista ja verkostoitutumista, joita toki kuvataan erilaisilla dokumenteilla, mutta ne jäävät usein vaikeasti havaittaviksi. Vaikka itselläni onkin hyvin selkeä käsitys eri hankkeiden kytkeytymisestä toisiinsa ja oman työni kokonaisuudesta ammatillisen koulutuksen työ- ja opiskeluhyvinnnoinnin kehittämisessä, sitä on välillä vaikea kuvata ja konkretisoida edes kaikille yhteistyöhankkeiden toimijoille. Blogin avulla olen pyrkinyt konkretisoimaan asioita, kuvaamaan arjen työssäni tekemiäni havaintoja ja niiden synnyttämiä ajatuksia.

Vuosina 2016 ja 2017 olen saanut yllättävän paljon palautetta kirjoituksistani ja ymmärsin omaksi huviksi perustetun blogin olevan omaa käsitystäni tunnetumpi ja luetumpi. Kieltämättä myönteinen palaute on lämmittänyt mieltä ja kannustanut ylläpitämään blogia. Samalla voin todeta blogin saavuttaneen sille asetetun tavoitteen. Työni ei ole enää kovin salaista ja olen saanut paljon varmuutta näkemyksilleni, työtavoilleni ja työn merkitykselle.

Tämän hajatelmablogin tekstit sijoittuvat ajanjaksolle joulukuu 2014 – joulukuu 2017. Ajanjakson kirjoitukset kohdistuvat  Ammatillisen koulutuksen Läpäisyn tehostamisen ohjelman päättymisestä ja  Tutke II -tutkintouudistuksen toteutuksesta ammatillisen koulutuksen reformin toimeenpanon alkuvaiheeseen. Jätän blogin leijumaan, jos joku muukin haluaa isojen muutosten pyörteissä kirjoitettuihin teksteihin palata myöhemminkin. Itse ajattelen, että nyt reformin toimeenpanon todella käynnistyessä, meillä on jo paljon käytännön muutosta tukevia toimintatapoja ja -malleja valmiina tai ainakin lähes valmiina.

Syksyn aikana tämä blogialusta on oikutellut olemalla useampaan kertaan nurin – saavuttamattomissa. Löysinkin toisen  alustan, joka on vielä hieman helpompi käyttääkin, eikä ulkoasu kovin ihmeellisesti muutu. Niinpä tämä vaihe on nyt tässä ja uusi Hyvinvointihääräjä-blogi jatkaa havaintoja ja hajaltelmia amisreformin toimeenpanosta Blogspot-alustalla:

 

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.